Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sındırgı'nın kurtuluşu festival havasında kutlandı

Sındırgı

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumundan sonra protokol üyeleri Yağcıbedir Mehteran Takımıyla birlikte Kapalı Pazar yerindeki etkinliklere katıldı. Kutlama etkinlikleri mehteran gösterisi ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünün kutlandığını hatırlattı.
Mücadele şeklinin artık kılıç kalkanla olmadığına vurgu yapan Başkan Yavaş, "Mücadele artık ekonomiyle, kültürle, sosyal alanlarla gerçekleşiyor. Kendini her alanda iyi yetiştirmiş bir nesil geleceğe daha güvenle bakar" diye konuştu.
Hükümetin yaptığı icraatlar ile yeni Türkiye`nin emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Yavaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık eski Türkiye yok. Bizler de Sındırgı olarak, kalkınmak için ne gerekiyorsa kendimizi ona göre hazırlamamız gerekiyor. İnşallah bu sene Sındırgı çevre yolunun yapımına başlanacak. Bugün hem kurtuluş günümüzü, hem de Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri`nin 16.sını kutluyoruz. Artık tek başımıza değiliz. Birçok TV kanalında festivalimiz naklen yayınlanıyor. Sındırgı artık dünyada da tanınan bir ilçe oldu" dedi.
Yavaş`ın konuşmasından sonra Ritmin Dansı Grubu `Kurtuluş Mizanseni`ni sundu.
Bulgaristan, Kazakistan ve Sibirya Şor Türkleri folklor ekipleri gösteri yaptı ve Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri`nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol mensupları keşkek yedi. Kaymakam Hüseyin Çelik, Başkan Ekrem Yavaş ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile birlikte keşkek döverek, folklor gösterisini izledi. Protokol mensupları son olarak kapalı pazar yerine kurulan stantları gezdi. Belediye önündeki kapalı pazar yerinde başlayan şenlik mehteran gösterisi ile start aldı.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli